Hoe het begon..

De Kinderkastenwinkel is opgericht door Rogier Overman (1972). Het idee hiervoor ontstond toen hij op zoek was naar een vrolijke kast voor zijn zoontje. Die was nergens te vinden, waardoor hij besloot een tweedehands kinderkast te kopen om deze zelf te schilderen.

Rogier haalde de kast op in Amsterdam-Oost. Dat deed hij per trein, waarbij hij ‘m via het Centraal Station vervoerde op een skatebord. Daarna werd de kast thuis omgetoverd tot een turquoise-blauw juweeltje

Foto 1
Na dit avontuur kregen meer kasten een nieuw leven, om te beginnen in de Amsterdamse Jordaan. Daar opende Rogier eind 2011 zijn winkel – De Kinderkastenwinkel – die tot op heden hergebruik van goederen als een van de belangrijkste uitgangspunten hanteert.

kastjes 071
In 2013 verhuisde De Kinderkastenwinkel naar de Buiten Oranjestraat (zijstraat Haarlemmerdijk). Van daaruit vertrokken honderden kasten naar evenzoveel tevreden klanten, onder wie particulieren, kinderdagverblijven, scholen en vakantieparken.

20160910_114605
Begin 2018 heeft Rogier de vestiging in Amsterdam gesloten om terug te kunnen keren naar zijn oude werk als historicus. De Kinderkastenwinkel wil echter verder en zoekt daarom franchisenemers voor het openen van nieuwe winkels in diverse regio’s in Nederland. Voor meer informatie daarover kun je bellen met 06-20880724 of mailen naar dekinderkastenwinkel@gmail.com.


Naar de contactpagina


Deel dit met anderen!